Δερματολογικές Υπηρεσίες

Θηλώματα

Αιτιολογία θηλωμάτων

Τα θηλώματα είναι μαλθακές και μισχωτές βλάβες, με διάμετρο 1-3 χιλιοστά και ύψος περίπου 5 χιλιοστά. Το χρώμα τους είναι ανάλογο της επιδερμίδας η πιο σκούρο. Παρουσιάζονται στο λαιμό, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στο άνω μέρος του κορμού, στις μασχάλες, στις πτυχές των μαστών στις γυναίκες και στη βουβωνική χώρα στους άντρες.

Τα περισσότερα θηλώματα οφείλονται στον ιό HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) (Human Papilloma Virus).

O HPV είναι ένας επιθηλιοτρόπος ιός, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και παρουσιάζεται μόνο στα επιθήλια του σώματος μας. Επιθήλια είναι τα καλύμματα του σώματος μας, είτε είναι εσωτερικά είτε εξωτερικά π.χ. το δέρμα

Τα δερματικά θηλώματα αντιμετωπίζονται με:

  • Χρήση ιατρικών ραδιοσυχνοτήτων (RF).
  • Χειρουργική αφαίρεση.

Ανάλογα με το πλήθος των θηλωμάτων ο ιατρός θα καθορίσει εάν μπορούν να αφαιρεθούν σε μία ή δύο συνεδρίες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται από δερματοχειρουργό στο ιατρείο.

Το Laser Alexandrite® 755nm, είναι σύστημα laser Alexandrite® (755nm) για αποτρίχωση, με FDA έγκριση για μόνιμα αποτελέσματα στην αποτρίχωση permanent hair reduction.
Η αφαίρεση σπίλων αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων που θέλουν να φαίνεται το πρόσωπό ή το σώμα τους καθαρό και όμορφο. Οι σπίλοι τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνοι και εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματός μας.
Η ακμή είναι μία σοβαρή δερματοπάθεια που παρουσιάζεται συνήθως στο πρόσωπο, το στήθος και τη ράχη. Όλοι οι έφηβοι αντιμετωπίζουν μία μορφή ακμής που μπορεί να είναι τόσο ήπια, ώστε να μην απασχολεί κανένα έως βαρύτατη, η οποία δημιουργεί ιδιαίτερα ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα στον ασθενή.
Τα θηλώματα είναι μαλθακές και μισχωτές βλάβες, με διάμετρο 1-3 χιλιοστά και ύψος περίπου 5 χιλιοστά. Το χρώμα τους είναι ανάλογο της επιδερμίδας ή πιο σκούρο. Παρουσιάζονται στο λαιμό, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στο άνω μέρος του κορμού, στις μασχάλες, στις πτυχές των μαστών στις γυναίκες και στη βουβωνική χώρα στους άντρες.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH