Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

Laser Αλεξανδρίτης

Το Laser Alexandrite® 755nm, είναι σύστημα laser Alexandrite® (755nm) για αποτρίχωση, με FDA έγκριση για μόνιμα αποτελέσματα στην αποτρίχωση permanent hair reduction.

Πλεονεκτήματα μεθόδου αποτρίχωσης με laser Αλεξανδρίτη

Το Laser Alexandrite® 755nm, long pulse (3msec), έχει το μεγαλύτερο μέγεθος ΔΕΣΜΗΣ – SPOT SIZE (18mm), συγκριτικά με άλλου τύπου λέιζερ και τον ενσωματωμένο μηχανισμό δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας Dynamic Cooling Device, (εγκεκριμένο από τον οργανισμό FDA Aμερικής) δια ψεκασμού κρυογενίου.

Με την συσκευή ψύξης της επιδερμίδας Dynamic Cooling Device, o χρήστης ιατρός έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί υψηλότερη ενέργεια και μεγαλύτερο Spot Size – διάμετρο δέσμης (έως και 18mm) καλύπτοντας έτσι αποτελεσματικότερα, ταχύτερα, ανώδυνα και με ασφάλεια μεγάλες επιφάνειες της επιδερμίδας όπως πόδια, πλάτη, στέρνο.

Ο ενσωματωμένος μηχανισμός ψύξης Dynamic Cooling Device προστατεύει την επιδερμίδα και επιτρέπει στον χρήστη ιατρό να χρησιμοποιήσει την απαιτούμενη ενέργεια για τη θεραπεία ασθενών ακόμη και με σκούρα επιδερμίδα μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και ελαχιστοποιώντας τον ερεθισμό της περιοχής.

Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Πως λειτουργεί το λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Το μηχάνημα Αλεξανδρίτης παράγει ακτινοβολία σε συγκεκριμένα μήκη κύματος, διαπερνώντας την επιδερμίδα προκειμένου να θερμάνει τον βολβό της τρίχας. Η διείσδυση της ακτινοβολίας γίνεται, χωρίς να προκαλείται βλάβη στην επιδερμίδα. Η διαδικασία βασίζεται αποκλειστικά στην στοχευμένη φωτο-θερμόλυση που καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας και απαλύνει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Είναι αλήθεια ότι πονάει σε κάποια ευαίσθητα σημεία;

Η αποτρίχωση laser είναι μία σχεδόν ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης που στις μέρες μας επιλέγεται κατά κόρον από το γυναικείο πληθυσμό, συνδυάζοντας χαμηλές τιμές και άψογο αποτέλεσμα. Η πιο συχνή επιπλοκή είναι η τοπική ερυθρότητα της επιδερμίδας σε κάποιες περιπτώσεις, που διαρκεί το πολύ για μία ημέρα.

Αν ωστόσο δεν θέλετε να νιώθετε καμία απολύτως ενόχληση κατά τη διαδικασία υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί τοπική ψύξη που προσφέρει ξεκούραστη και ευχάριστη θεραπεία.

Τι πρέπει να προσέξω πριν και μετά την εφαρμογή του laser;

Η περιοχή όπου πρόκειται να εφαρμοστεί το laser Αλεξανδρίτη πριν τη συνεδρία πρέπει να είναι ξυρισμένη και να μην έχει εκτεθεί σε ηλιακή ακτινοβολία για 2 εβδομάδες. Το ίδιο χρονικό διάστημα αποφυγής της έκθεσης στον ήλιο, πρέπει να τηρηθεί και μετά την αποτρίχωση. Μόλις τελειώσει η συνεδρία, εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα για την ελάττωση της ερυθρότητας. Υπενθυμίζεται ότι η μόνη μέθοδος αποτρίχωσης που επιτρέπεται ανάμεσα στις συνεδρίες laser είναι το ξυραφάκι και καμία άλλη.

Είναι αποτελεσματικό το laser στις ξανθές ή άσπρες τρίχες;

H τεχνολογία του laser αποτρίχωσης, αφορά αποκλειστικά την μελανίνη στην ρίζα της τρίχας, την οποία καταστρέφει και κατ’ επέκταση καταστρέφει και την τρίχα με τον θύλακά της. Είναι εύλογο λοιπόν ότι στις σκουρόχρωμες και χοντρές τρίχες με περισσότερη χρωστική, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Οι ξανθιές τρίχες θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά με τις διπλάσιες συνεδρίες.

Στις εφήβους πριν τα 16 επιτρέπεται το laser;

Η ιδανική ηλικία για να αρχίσει η αποτρίχωση laser είναι όταν το ορμονικό σύστημα είναι σταθεροποιημένο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος οι ορμόνες να επηρεάζουν την τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα. Αυτή η ηλικία αρχίζει από τα 17-18 και έπειτα.

Επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Από τον τρίτο μήνα και έπειτα και εφόσον έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ο γυναικολόγος, η laser αποτρίχωση μπορεί να συνεχιστεί ακίνδυνα.

Η αποτρίχωση laser είναι ασφαλής μέθοδος;

Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ στη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης των μηχανημάτων laser, παρέχοντας την απόλυτη ασφάλεια και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε τύπο δέρματος. Εκτός από την ίδια την εγκυρότητα του μηχανήματος, αξιόλογο ρόλο έχει το ιατρικό προσωπικό που θα κάνει χρήση του laser. Η προσαρμογή του μηχανήματος είναι απαραίτητο να γίνεται από δερματολόγους και ειδικό προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψιν την επιδερμίδα και την τριχοφυΐα της κάθε γυναίκας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους, τον τύπο και την απόχρωση του δέρματος, την ποιότητα της τρίχας και την περιοχή που θα γίνει αποτρίχωση. Η αποτρίχωση προσώπου για παράδειγμα απαιτεί τουλάχιστον 9 συνεδρίες, ενώ η ριζική αποτρίχωση στο υπόλοιπο σώμα μπορεί να χρειάζεται έως 8 συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 15 λεπτά έως 1 ώρα, αναλόγως με την περιοχή που εφαρμόζεται. Η τριχοφυΐα μειώνεται έως 80%. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται 1 επαναληπτική ετήσια συνεδρία.

Εμφανίζω θυλακίτιδες με το ξυράφι, θα πάθω το ίδιο με την αποτρίχωση laser;

Η αποτρίχωση laser θα σας απαλλάξει δια παντός από την θυλακίτιδα, τα κόκκινα σημάδια και σε προχωρημένες περιπτώσεις τις κύστες που δημιουργούνται όταν μπαίνει η τρίχα μέσα στο δέρμα. Το δέρμα σας θα είναι απαλό, χωρίς σημάδια!

Επιτρέπεται το laser όλους τους μήνες του έτους;

H ιδανική περίοδος για να κάνετε αποτρίχωση laser είναι από Οκτώβριο μέχρι Μάιο. Τους καλοκαιρινούς μήνες η έκθεση στον ήλιο και το μαυρισμένο δέρμα είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την αποτελεσματικότητα του laser. Συνήθως η συνεδρία που γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού είναι αρκετή για να σας κρατήσει όλη τη σεζόν, κάνοντας την επόμενη συνεδρία το φθινόπωρο.

Επηρεάζει το laser τη γονιμότητα;

Η αποτρίχωση laser Αλεξανδρίτη επηρεάζει μόνο την μελανίνη της τρίχας και καθόλου το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί άφοβα από τις άτεκνες γυναίκες.