Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις 3 τυχερές!

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Τι Είναι;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου που επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα στη δομή της επιδερμίδας και μάχεται τον χρόνο. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε επεμβατικά (ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου) είτε μη επεμβατικά (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου). Και στις δύο περιπτώσεις η επιδερμίδα υφίσταται βαθιά ενυδάτωση, με αποτέλεσμα να είναι εμφανέστατα λαμπερή στο τέλος της συνεδρίας.

 

Βασική Δράση Μεσοθεραπείας

Βασική δράση της μεσοθεραπείας είναι η επαγρύπνηση του οργανισμού, ώστε να μπορεί να παράγει μόνος του κολλαγόνο, δηλαδή ένα από τα σημαντικότερα δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος.

Αποτελεί μία θεραπεία που επιλέγεται από τις γυναίκες που θέλουν υγεία, καθαρότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα. Η θεραπεία προσαρμόζεται σε κάθε πρόσωπο, αφού στοχεύει κατευθείαν στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες του προσώπου. Με κάθε συνεδρία, η όψη βελτιώνεται ορατά και το πρόσωπο είναι και πάλι φρέσκο και νεανικό.

 

Περιοχές Που Εφαρμόζεται

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του προσώπου και ιδίως στα μάτια (μεσοθεραπεία ματιών) αλλά και στον λαιμό ή το ντεκολτέ με θαυμάσια αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που η μεσοθεραπεία προσώπου ξεχωρίζει. Συνήθως επιλέγεται από γυναίκες ή από άνδρες από 30 ετών και άνω ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και τις συνήθειες του ατόμου (κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, τρόπος ζωής κ.α.)

Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις 3 τυχερές!

Είδη Μεσοθεραπείας Προσώπου

Οι μεσοθεραπείες που γίνονται στο πρόσωπο διαφοροποιούνται ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται και εγχέονται. Όπως είναι φυσικό υπάρχουν πάρα πολλά υλικά, που μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με το κάθε περιστατικό, τα οποία πολλές φορές συνδυάζονται.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη μεσοθεραπείας που μπορούμε να διαχωρίσουμε. Η ενέσιμη και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Δημοφιλής για τα πλεονεκτήματά της είναι η αυτόλογη ενέσιμη μεσοθεραπεία, στην οποία απαιτείται η λήψη αίματος (όπως στις εργαστηριακές εξετάσεις). Το αίμα επεξεργάζεται ώστε να ληφθούν ουσίες και αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι όταν βρεθούν ενδοδερμικά να βοηθήσουν στην αναπαραγωγή κολλαγόνου, ανανεώνοντας το δέρμα. Η μεσοθεραπεία PRP, γνωστή αλλιώς και ως βιολογική αναζωογόνηση, στοχεύει στην σύσφιξη, με την χρήση του πλάσματος που προέρχεται από το ίδιο το σώμα. Αποτελεί μία πιο φυσική εναλλακτική έναντι στις άλλες θεραπείες.

Άλλες ενέσιμες θεραπείες χρησιμοποιούν απευθείας ένα κοκτέιλ ουσιών που περιέχει δραστικές ουσίες όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες προσαρμοσμένα στις ανάγκες της γυναίκας ή του άνδρα.

Από την άλλη, η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται κυρίως με μικρορεύματα ή παλμούς ηλεκτρικής ενέργειας, από τα οποία τελικά η επιδερμίδα λαμβάνει τα πολυβιταμινούχα διαλύματα.

Πλεονεκτήματα μεσοθεραπείας

  • Ολική αναζωογόνηση της επιδερμίδας
  • Ενεργοποιείται ο μηχανισμός της επιδερμίδας για την παραγωγή νέου κολλαγόνου
  • Προσθήκη όγκου στις περιοχές που δεν υπάρχει πλέον λίπος
  • Αντιμετώπιση των κουρασμένων ματιών (σακούλες, μαύροι κύκλοι)
  • Καταπολέμηση της χαλάρωσης
  • Διόρθωση ουλών
  • Διατήρηση της νεότητας και της ενυδάτωσης

Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή θεραπεία, που δεν χρειάζεται νοσηλεία, δεν δημιουργεί καμία παρενέργεια, ή κίνδυνο ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση της επιδερμίδας και μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε άνδρα όσο και σε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο τύπος της επιδερμίδας και η έκταση του προβλήματος είναι παράγοντες που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι υψηλό το κόστος της μεσοθεραπείας προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία συμφέρουσα οικονομικά λύση για μία γυναίκα από 35-40 ετών και πάνω που χρειάζεται να «διορθώσει» κάποιες ατέλειες σε διάφορες περιοχές του προσώπου. Οι τιμές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα ανάλογα με τις προβληματικές περιοχές και με τις επιθυμίες του ατόμου. Στα Medical Anti-Aging πραγματοποιούνται κατά καιρούς και προσφορές που η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία από τις αντιγηραντικές θεραπείες σε χαμηλό κόστος.

Οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα με το αν η μεσοθεραπεία συνδυαστεί με άλλες θεραπείες είτε για το πρόσωπο, είτε για το σώμα.

Μεσοθεραπεία ματιών: Πότε να περιμένω εμφανή αποτελέσματα;

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της μεσοθεραπείας είναι να καθοριστεί εξαρχής ο σωστός αριθμός συνεδριών ώστε το πρόσωπο να λάβει όλα τα οφέλη. Σε κάθε εφαρμογή η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια γίνεται ακόμα πιο σφικτή και ενυδατωμένη. Με το πέρας των συνεδριών το δέρμα βρίσκεται σε φυσική αρμονία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα μάτια φαίνονται ξεκούραστα και η τριγύρω περιοχή ανανεωμένη.

Πρέπει να επαναλαμβάνεται η μεσοθεραπεία για καλύτερα αποτελέσματα;

Οι συνεδρίες μεσοθεραπείας δεν υπερβαίνουν τις 3-4 και γίνονται από ειδικό προσωπικό, σε χώρο ιατρείου. Η συχνότητα εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του ατόμου. Ένας άνδρας ή μια γυναίκα στα 40, μπορεί να καλυφθεί με 3 μεσοθεραπείες προσώπου τον χρόνο. Η ολοκλήρωση όλου του πακέτου θεραπείας είναι πολύ σημαντικό, αφού σε κάθε μία εφαρμογή το δέρμα σας κερδίζει σε ενυδάτωση και σύσφιξη. Οι συνήθεις περιοχές εφαρμογής είναι ο λαιμός, το πρόσωπο, το ντεκολτέ, τα χέρια.

Επικοινωνήστε με τα δερματολογικά μας ιατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού.

Υπάρχουν κίνδυνοι – παρενέργειες κατά τη μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο για την υγεία της επιδερμίδας, ούτε κρύβει κάποια παρενέργεια που να αφορά την μορφή του προσώπου. Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται μήπως αλλοιώσει την έκφραση του προσώπου όπως έχει ακουστεί κατά καιρούς για το Botox. Από τη στιγμή που το ιατρικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο, τότε δεν υπάρχει καμία φοβία.

Το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί από ένα ευαίσθητο δέρμα είναι να παρουσιάζει για λίγες ώρες τοπική ερυθρότητα, μία αντίδραση απολύτως φυσιολογική. Σε γενικές γραμμές η μεσοθεραπεία προσώπου είναι εντελώς ανώδυνη.

Μεσοθεραπεία προσώπου: Πότε επιλέγεται η μη ενέσιμη και πότε η ενέσιμη μέθοδος;

Η τεχνική της μεσοθεραπείας μπορεί να εφαρμοστεί με ενέσιμο ή μη ενέσιμο τρόπο. Και στις δύο περιπτώσεις εγχέονται στο εσωτερικό της επιδερμίδας ειδικές ουσίες και βιταμίνες. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία επιτυγχάνει πιο βαθιά διείσδυση συστατικών στο δέρμα άρα πιο στοχευμένη αντιγηραντική δράση. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ανάγκη από κάτι στοχευμένο, επιλέγουν τον ενέσιμο τρόπο, ο οποίος είναι σχεδόν ανώδυνος.

Οι γυναίκες νεότερης ηλικίας που χρειάζονται μία αναζωογόνηση επιδερμίδας, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να υποβληθούν στην ενέσιμη και να εφαρμόζουν την απλή μεσοθεραπεία. Χωρίς τη χρήση ενέσεων αλλά με ειδικά ρυθμισμένα μικρορεύματα εγχέονται στο δέρμα διαλύματα υαλουρονικού οξέος και άλλα ενεργά συστατικά, με άψογα αποτελέσματα.