Αίτια Εμφάνισης Πανάδων

Η υπερπαραγωγή μελανίνης προκαλεί μελαγχρωματικές βλάβες όπως κηλίδες, φακίδες, πανάδες, δυσχρωμίες  ή μέλασμα. Οι σκούρες αυτές κηλίδες, είναι μελαγχρώσεις οι οποίες εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του προσώπου, όπως είναι το μέτωπο, τα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το πηγούνι. Επίσης σε σημεία που εκτίθενται συχνά στον ήλιο, όπως ο λαιμός το ντεκολτέ και τα άκρα των χεριών.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν στη δημιουργία πανάδων και μελαχρωματικών βλαβών, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, της εγκυμοσύνης, του υπεριώδους φωτός και των δερματικών παθήσεων, μεταξύ άλλων. Μεταξύ των ηλικιών 20 και 50 ετών, οι ορμονικές διακυμάνσεις που προκαλούνται από το άγχος, τα αντισυλληπτικά χάπια, τις εγκυμοσύνες και την εμμηνόπαυση, μπορούν επίσης να προκαλέσουν δυσχρωμίες στο δέρμα. Η ακραία έκθεση στο φως του ήλιου σε νεαρότερη ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πανάδων σε μεγαλύτερη ηλικία. Κάτω από την ηλικία των 20 ετών, η ακμή μπορεί να προκαλέσει σκοτεινές κηλίδες λόγω ουλών και κόκκινων σημείων που απομένουν μετά από φλεγμονή.

Πανάδες στο πρόσωπο: Δερματολογική θεραπεία – αντιμετώπιση

Αρχικά είναι επιβεβλημένο να γίνει διάγνωση από δερματολόγο και να κατηγοριοποιηθούν οι δυσχρωμίες του δέρματος. Δεν είναι ασφαλές να προσπαθήσει κάποιος από μόνος του με διάφορα σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης να αντιμετωπίσει τις πανάδες ή τα μελάσματα που έχει στο δέρμα του. Το πιο πιθανό σε αυτήν την περίπτωση είναι να ευαισθητοποιήσει το δέρμα και να προκαλέσει μεγαλύτερη φωτοευαισθησία. Γι’ αυτό ο δερματολόγος είναι ο πλέον ειδικός ώστε να προτείνει μέσα από μια ποικιλία ιατρικών μεθόδων που είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση των πανάδων.

Πανάδες προσώπου: Αντιμετώπιση με ειδικές τοπικές αγωγές

Η πρώτη γραμμή θεραπείας είναι συνήθως τοπική θεραπεία με νέας γενιάς peels by Filorga που αποσκοπούν στην απομάκρυνση των πρωτοεμφανιζόμενων πανάδων του δέρματος. Αυτές οι θεραπείες τοπικής αγωγής περιλαμβάνουν μια γκάμα διαλυμάτων μεσαίας έως υψηλής οξύτητας σε συνδυασμό με πολυ-υδροξύ οξύ (ΡΗΑ) glyconolactone και οι ιδιότητές τους είναι κερατολυτικές, αντιοξειδωτικές, υγροσκοπικές, σμιγματορυθμιστικές και αντιμετωπίζουν τις δυσχρωμίες, τις πανάδες, τα σημάδια και τις ουλές ακμής.

Πώς φεύγουν οι πανάδες από το πρόσωπο με τη μέθοδο TCA PEEL

Μια χημική λύση που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει και να εξομαλύνει την υφή του δέρματος του προσώπου. Το διάλυμα περιέχει συγκεντρωμένα επίπεδα οξέων που χρησιμοποιούνται ως διορθωτικά μέσα στην θεραπεία των πανάδων και των ουλών. Η δράση του προκαλεί ένα ελεγχόμενο ξεφλούδισμα αποκολλώντας το επιφανειακό κατεστραμμένο στρώμα της επιδερμίδας. Το αναγεννημένο δέρμα είναι συνήθως πιο ομαλό και υγιέστερο από το παλιό δέρμα και οι δυσχρωμίες και οι πανάδες έχουν κατά μεγάλο ποσοστό εξαφανιστεί. Η θεραπεία γίνεται αποκλειστικά από δερματολόγο και απαιτεί συνδυασμό αναπλαστικών θεραπειών για την ενδυνάμωση της νέας επιδερμίδας.

Θεραπεία – αφαίρεση πανάδων με Laser

To Fractional laser μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, απομακρύνοντας την περίσσια της μελανίνης, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για συνεχή αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η θεραπεία προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προς θεραπεία περιοχή. Είναι μία σύντομη διαδικασία και δεν αφήνει τραυματισμό στην επιδερμίδα. Ο ενδιαφερόμενος/η αισθάνεται μία απόλυτα ανεκτή θερμότητα στο εσωτερικό του δέρματος, ενώ στην επιφάνεια δημιουργείται μόνο μια ήπια ερυθρότητα. Μετά τη θεραπεία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες. Όσο για το κόστος; Στα Medical Antiaging Centers συνδυάζουμε άριστα αποτελέσματα με πολύ προσιτές τιμές, για όλες και όλους!

Λεύκανση προσώπου από πανάδες – Αποτελέσματα

  • Άμεση μείωση των πανάδων και των δυσχρωμιών.
  • Σταθεροποίηση της έκκρισης της μελανίνης.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολύ ευαίσθητα δέρματα.
  • Βελτιώνει το φράγμα της επιδερμίδας για να μην υπάρχει απώλεια υγρασίας.
  • Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία
  • Βελτιώνει τις ουλές

Laser Αλεξανδρίτης 755nm για τη θεραπεία – αφαίρεση πανάδων

Μια από τις πιο στοχευμένες θεραπείες για την αφαίρεση πανάδων με laser της αμερικάνικης εταιρείας Candela με έγκριση FDA. To Λέιζερ Αλεξανδρίτη αποδεδειγμένα θεραπεύει τις πανάδες, τις δυσχρωμίες και άλλες μελαγχρωματικές βλάβες λόγω έκθεσης απευθείας στο σημείο της βλάβης μέσο της ακτίνας υψηλής έντασης που εκπέμπει.

Διαθέτει σταθερό μήκος κύματος στα 755nm και αυτό το καθιστά ασφαλές για τους παρακείμενους ιστούς αφού απορροφάται μόνο από την μελανίνη που συγκεντρώνεται στην πανάδα. Τις επόμενες μέρες μετά την εφαρμογή η πανάδα-δυσχρωμία σκουραίνει και προοδευτικά υποχωρεί αφήνοντας ένα υγιές φυσικό χρώμα το δέρμα.

 

Κόστος Θεραπείας

Οι τιμές κρίνονται ανάλογα την περίπτωση. Για να μάθετε τις τιμές της θεραπείας λέιζερ για τις πανάδες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ