Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

Αφαίρεση Σπίλων – Ελιών

Η αφαίρεση σπίλων (ελιών) δέρματος αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων που θέλουν να φαίνεται το πρόσωπό ή το σώμα τους καθαρό και όμορφο. Οι σπίλοι τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνοι και εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματός μας. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αφαίρεση σπίλων:

  1. Ο διαγνωστικός έλεγχος από ειδικό δερματολόγο είναι απαραίτητος για την κλινική εικόνα του σπίλου και την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου αφαίρεσης.
  2. Τους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε να αφαιρέσουμε ένα ή περισσότερους σπίλους π.χ. συχνός τραυματισμός, αισθητικοί λόγοι, προληπτικά λόγω ιατρικού ιστορικού, υποψία για μελλοντική μεταβολή.
  3. Ψυχολογικοί λόγοι που επηρεάζουν την καθημερινότητα του ατόμου και του δημιουργούν χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Τα Medical Anti-Aging Centers στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σας παρέχουν προηγμένες τεχνικές (με χρήση Laser) που σας δίνουν ολοκληρωμένο και ασφαλές αποτέλεσμα που κάνει τη διαφορά, γιατί:
  1. Εφαρμόζουν εξατομικευμένες μεθόδους μέσα από το ειδικό τους τμήμα.
  2. Δεν αφήνουν σημάδια και ουλές.
  3. Οι σπίλοι που πρόκειται να αφαιρεθούν εξετάζονται προσεκτικά από το έμπειρο προσωπικό μας, ώστε να εντοπιστεί η μορφολογία και το είδος τους.
  4. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μικρό χρονικό διάστημα και το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.
  5. Χρησιμοποιούν ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Χαρτογράφηση σπίλων στο πρόσωπο και το σώμα: Γιατί είναι απαραίτητη και πόσο κοστίζει

Κάθε αλλοίωση του δέρματος και σπίλος πρέπει να ελέγχεται ενδελεχώς, ως προς το σχήμα, το μέγεθος, την απόχρωση. Η χαρτογράφηση σπίλων στο πρόσωπο και το σώμα είναι μία εξαιρετικά σημαντική εξέταση που εντοπίζει διάφορες δερματικές αλλοιώσεις και τον καρκίνο του δέρματος (το μελάνωμα), που είναι ο πιο συχνός καρκίνος που τείνει να εμφανίζεται ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες. Το προηγμένο όργανο που χρησιμοποιείται ονομάζεται υψηλής ευκρίνειας δερματοσκόπιο. Το πόσο κοστίζει η χαρτογράφηση σπίλων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν θεωρείται, όμως, ακριβή εξέταση.

Αφαίρεση ελιών με λέιζερ: Τι πρέπει να προσέχω και πόσο είναι το κόστος;

Η αφαίρεση ελιών με laser είναι ενδεικνυόμενη μέθοδος, στην περίπτωση που οι σπίλοι είναι καλοήθεις. Στην μικρή και μόνο αμφιβολία για κακοήθεια, οι ελιές πρέπει να χειρουργούνται με φυσικό τρόπο.

Δεν μπορούν να αφαιρεθούν με laser όλα τα είδη των σπίλων, ούτε με την ίδια ευκολία. Ωστόσο όταν επιλέγεται για την αφαίρεσή τους το laser, ο ασθενής έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι ότι δεν μένει σημάδι και δεν υπάρχει μετατόπιση δέρματος.

Αφαίρεση σπίλων με λέιζερ και με φυσικό τρόπο: Πότε ενδείκνυται η κάθε μέθοδος;

Η αφαίρεση των σπίλων με laser ενδείκνυται μόνο στην περίπτωση που οι σπίλοι έχουν διαγνωστεί με ακρίβεια ότι είναι καλοήθεις. Με το laser χρησιμοποιείται μία δέσμη φωτός για την εξάχνωση των κυττάρων μέσω της θερμότητας. Επιλέγεται ιδίως σε μικρούς και καινούργιους σπίλους και όχι σε εκείνους που δεν έχουν χαρτογραφηθεί ακόμα ή είναι ύποπτοι για κακοήθεια.

Όσοι παρουσιάζουν κακοήθεια ή είναι ύποπτοι, αφαιρούνται με φυσικό τρόπο στο χειρουργείο. Δηλαδή εκτός από τον σπίλο αφαιρείται και ο γύρω ιστός για να αξιολογηθεί με βιοψία. Συνήθως χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα και η τομή ενδέχεται να αφήσει ένα μικρό σημάδι.

Τι είναι οι δυσπλαστικοί σπίλοι;

Ο όρος δυσπλαστικοί σπίλοι αφορά σπίλους που είναι συνήθως καλοήθεις και μοιάζουν με το γνωστό μελάνωμα. Όσοι έχουν διαγνωστεί με δισπλαστικούς σπίλους σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μελανώματα και ιδίως εκείνοι οι οποίοι έχουν πολλούς σπίλους.

Κόκκινοι, κυανοί και σκουρόχρωμοι σπίλοι δέρματος: Τι μπορεί να σημαίνει το κάθε χρώμα;

Οι κόκκινοι, κυανοί και σκουρόχρωμοι σπίλοι δεν σημαίνουν το ίδιο για την υγεία του δέρματος. Η απόχρωση της ελιάς είναι ένας από τους ανησυχητικούς παράγοντες για μελάνωμα. Αν το χρώμα δεν είναι ίδιο πάνω στην ελιά αλλά περιλαμβάνει διάφορες αποχρώσεις όπως καφέ, μαύρο, ροζ, λευκό ακόμα και μπλε τότε πρέπει να ελεγχθεί επειγόντως. Το καφέ χρώμα θεωρείται το φυσικό χρώμα των σπίλων εξαιτίας της μελανίνης που βγαίνει από τα μελανοκύτταρα. Επίσης φυσιολογική είναι η ελιά που εκτός από καφέ χρώμα έχει συμμετρία και ομοιομορφία.