Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις 5 τυχερές!

Κυτταρίτιδα Τέλος!

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή κατάσταση που οφείλεται σε μια ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Τοπογραφικά περιγράφεται ως «όψη φλούδας πορτοκαλιού». Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας

  • Κληρονομικότητα/προδιάθεση
  • Φυλή
  • Τρόπος καταμερισμού του υποδόριου λίπους
  • Κακή κυκλοφορία αίματος

Επιβαρυντικοί παράγοντες στην ήδη υπάρχουσα κυτταρίτιδα είναι η καθιστική ζωή, η απουσία φυσικής δραστηριότητας, η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, όπου ακόμα κι αν το αίτιο είναι ξεκάθαρο, η αντιμετώπιση είναι αρκετά πολύπλοκη. Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι και η ηλικία. Όσο περνούν τα χρόνια οι συνήθειες αλλάζουν, με αντίκτυπο στο σώμα και στο δέρμα.

Οι γυναίκες από τη φύση τους, έχουν την τάση να αποθηκεύουν το λίπος στην περιοχή των γοφών. Αυτές τις περιοχές συγκέντρωσης του λίπους επιλέγει η κυτταρίτιδα για να εμφανιστεί. Άρα είναι ευνόητο, ότι οι γυναίκες με μικρά ποσοστά λίπους, πιο δύσκολα έρχονται αντιμέτωπες με αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη, η απώλεια βάρους είναι συνδεδεμένη με την χαλάρωση, η οποία ευνοεί την κυτταρίτιδα.

 

Κυτταρίτιδα: Περιοχές εμφάνισης

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα. Αφορά σε συντριπτικό ποσοστό το γυναικείο φύλλο και πρωτοεμφανίζεται με την έναρξη της εφηβείας. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων.

 

Είδη κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα δεν έχει μία μορφή. Τα πρόσωπά της είναι πολλά και γι’ αυτό χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Μπορείτε να αναγνωρίσετε το είδος της παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά της.

Η χαλαρή κυτταρίτιδα είναι αυτή που εμφανίζεται όταν τσιμπάμε το δέρμα με τα δάχτυλα και είναι η πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Η οιδηματώδη είναι εκείνη η κυτταρίτιδα που εμφανίζεται σε όρθια θέση, ενώ η συμπαγής κυτταρίτιδα είναι η πιο ακραία περίπτωση όπου το πρόβλημα είναι μόνιμα εμφανές.

 

Άσκηση & Διατροφή για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η διατροφή και η άσκηση είναι μία πραγματική σανίδα σωτηρίας για την πιο εύκολη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ειδικότερα οι φυτικές ίνες, τα 10 τουλάχιστον ποτήρια νερό μέσα στην μέρα, το πράσινο τσάι και οι τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη όπως ο σολομός είναι πολύ ευεργετικά για το δέρμα και την συνολική υγεία του οργανισμού.     Αντίθετα, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ, το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής άσκησης αυξάνουν τα φαινόμενα κυτταρίτιδας.

Ειδικά όσον αφορά την άσκηση, μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλειμματική προπόνηση και η αερόβια άσκηση, είναι πολύ βοηθητική στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και φυσικά στην καύση του λίπους.

Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις 5 τυχερές!

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Πώς φεύγει η κυτταρίτιδα γρήγορα;

Για να δώσετε τέλος στην κυτταρίτιδα άμεσα, εκτός από την επιλογή της σωστής θεραπείας -όπως είναι LPG Endermologie – μπορείτε παράλληλα να ακολουθήσετε κάποια tips που πάντα επιταχύνουν τα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης είναι το μυστικό και η κατανάλωση 2 τουλάχιστον λίτρων νερό την ημέρα.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι κρέμες με ρετινόλη και καφεΐνη, συμβάλλουν στην λείανση της επιδερμίδας και όχι στην βαθιά καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Παράλληλα με τις θεραπείες που θα σας προτείνουν οι ειδικοί των Medical Anti Aging, μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές συνεδρίες λεμφικού μασάζ, που αποδεδειγμένα βοηθούν στην λείανση της επιδερμίδας και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας εκ των έσω.

Τι είναι η μεσοθεραπεία της κυτταρίτιδας;

Η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και εύκολες θεραπείες. Διορθώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού με ενέσιμη μεσοθεραπεία στους μηρούς, στα ψωμάκια και άλλα μέρη του σώματος. Η μεσοθεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή από την κάθε γυναίκα.

Στα Medical Anti-Aging Center προτείνουμε Mesotherapy CAFFEINE & CARNITINE για την αντιμετώπιση της λιποδυστροφίας στις περιοχές εμφάνισης της κυτταρίτιδας σε κάθε προβληματική περιοχή του σώματος. Το λίπος μεταβολίζεται και το δέρμα αποκτάει ελαστικότητα.

Επικοινωνήστε με τα κέντρα, για να ενημερωθείτε για τις τιμές και για τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεστε για ένα θεαματικό αποτέλεσμα.

«Η κυτταρίτιδα φεύγει με φυσικό τρόπο» μύθος ή αλήθεια;

Η αλήθεια κρύβεται κάπου στην μέση! Αν μία γυναίκα προσέχει τη διατροφή της και γυμνάζεται από μικρή ηλικία, τότε θα προλάβει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ή εμφανιστεί παρ’ όλα αυτά λόγω κληρονομικότητας, θα μπορεί πιο εύκολα να τη διαχειριστεί. Μία γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα κυτταρίτιδας άνω των 35 θα δυσκολευτεί μόνο με άσκηση και δίαιτα να δει αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή μιας εξειδικευμένης θεραπείας, είναι το καλύτερο που μπορείτε να επιλέξετε.

Τι κόστος απαιτείται για την θεραπεία της κυτταρίτιδας;

Οι περισσότερες θεραπείες που μπορείτε να αξιοποιήσετε στα κέντρα αισθητικής μετριούνται σε συνεδρίες των λίγων λεπτών και ολοκληρώνονται με βάση την εξάπλωση της κυτταρίτιδας σε κάθε γυναίκα. Το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σε ένα κέντρο βγαίνει από τον αριθμό των συνεδριών και την επιλογή της θεραπείας ή τον συνδυασμό θεραπειών. Κλείστε ραντεβού στα Medical Anti-Aging για να μάθετε τις τιμές για το τρέχον έτος και να ενημερωθείτε εμπεριστατωμένα!

Πως λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες για την καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού;

Οι υπέρηχοι καταφέρνουν να εισχωρούν βαθιά στους ιστούς, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μετά από μόλις λίγες συνεδρίες, θα δείτε διαφορά τόσο στην κυτταρίτιδα όσο και στην χαλάρωση της επιδερμίδας. Ανάμεσα στα θετικά είναι ότι η κεφαλή του μηχανήματος, μπορεί να εστιάσει ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία.

Υπάρχουν ασκήσεις για να αντιμετωπιστεί η κυτταρίτιδα;

Κι όμως υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα γυμναστικής, που στοχεύουν στην όψη φλοιού πορτοκαλιού και ανήκουν στις ενέργειες εκείνες που αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο. Οι προβολές με βαράκια και τα βαθιά καθίσματα που γυμνάζουν γλουτούς, προσαγωγούς και δικεφάλους είναι οι βασιλιάδες των ασκήσεων κυτταρίτιδας.

Η διατροφή μου πρέπει να αλλάξει μετά τη θεραπεία της κυτταρίτιδας;

Μία προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή, ειδικά μετά το πέρας των συνεδριών της θεραπείας που επιλέξετε είναι πολύ σημαντική παράμετρος που μπορεί να διατηρήσει το αποτέλεσμα. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν διατροφολόγο για να βρείτε την κατάλληλη για εσάς διατροφή.