Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

Ουλές Ακμής Προσώπου

Η ακμή είναι μια πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται σε εφηβική ηλικία. Το 85% των περιπτώσεων αφορά τους εφήβους και το 15% αφορά τους ενήλικες. Επηρεάζει σημαντικά  μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί η χρονική διάρκεια της πάθησης. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα ανδρογόνων ορμονών όπως τεστοστερόνη και σε βακτήρια.

 

Λιπαρό Δέρμα

Το λιπαρό δέρμα είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Για την ακρίβεια, κάποιοι είναι γενετικά καθορισμένοι να έχουν μεγεθυμένους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι ευθύνονται για την αυξημένη παραγωγή σμήγματος και για όλα τα επακόλουθά τους, όπως γυαλάδα,  τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) ή σπυράκια, που υποδηλώνουν ύπαρξη ακμής.

Οι ουλές ακμής είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας επούλωσης του ακνεϊκού δέρματος, οφείλονται στην μη έγκαιρη και δραστική αντιμετώπιση της ακμής και εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, τη πλάτη, το στήθος και στους γλουτούς.

 

Αίτια εμφάνισης ουλών ακμής στο πρόσωπο

Οι ουλές ακμής δημιουργούνται λόγω απώλειας δερματικού ιστού ή αυξημένης δημιουργίας του κατά το στάδιο της επούλωσης. Οι ουλές της ακμής μπορεί να σημαδέψουν το πρόσωπο για ολόκληρη τη ζωή του ατόμου αν δεν προσεχτούν και δεν προσεγγιστούν ιατρικά κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε θεραπείας. Ωστόσο ακόμα και σε ουλές που είναι σχηματισμένες για χρόνια πλέον η επιστήμη και η τεχνολογία δίνει νέους τρόπους αποκατάστασης των ουλών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ: ΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Πώς δημιουργούνται οι ουλές στην ακμή και τι πρέπει να προσέχω;

Οι ουλές προκαλούνται κατά τη διαδικασία επούλωσης από μια φλεγμονή στο βάθος του χορίου. Αν η βλάβη είναι επιφανειακή, δεν πρέπει να συνδέεται με ουλή, αφού το σύμπτωμα εκεί είναι το ερύθημα.

Για την αντιμετώπιση των ουλών στην ακμή χρειάζεται να γίνει μελέτη στην υφή του δέρματος και το βάθος της ακμής. Η θεραπεία, η οποία είναι προσιτή σε κόστος, προσφέρει ανάπλαση του δέρματος και ταχεία επούλωση, χωρίς να αφήνει σημάδι.

Σε περίπτωση που σχηματίζονται ουλές ακμής, είναι πολύ σημαντικό να μην ξύσετε ή ακουμπήσετε με τα χέρια σας την περιοχή. Ο περαιτέρω ερεθισμός θα προκαλέσει μεγάλη δυσκολία στην επούλωση. Τέλος οι ουλές εμφανίζονται με δύο τύπους, τις ατροφικές και τις υπερτροφικές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που φέρνουν οι σύγχρονες θεραπείες καταπολέμησης των ουλών;

Θεραπείες όπως το LIGHT PEEL, I-PIXEL, PERFECTING MASK δεν δημιουργούν παρενέργειες στο δέρμα, ούτε απαιτούν αποθεραπεία. Πρόκειται για σύντομες συνεδρίες, σχεδόν ανώδυνες, ασφαλείς και αποτελεσματικές. Η επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι άμεση και το μακιγιάζ επιτρέπεται την επόμενη μέρα κανονικά.

Πριν και μετά την αφαίρεση ουλών

Πριν

  • αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για 1 εβδομάδα
  • μην εφαρμόζετε μακιγιάζ την ημέρα της θεραπείας

 

Μετά

  • είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας
  • ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού

Ποια είναι η αποτελεσματική θεραπεία για τις ουλές στο πρόσωπο;

Είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψιν διάφοροι παράγοντες για την εύρεση του κατάλληλου πρωτόκολλου θεραπείας. Η ηλικία, το φύλο και η ποιότητα του δέρματος καθώς και ο τύπος της ουλής στο πρόσωπο είναι παράμετροι που διαμορφώνουν το θεραπευτικό πλάνο.

Οι ενήλικες που έχουν ουλές ακμής προσώπου έναντι των εφήβων, χρήζουν ιδιαίτερης αγωγής και θεραπείας. Μετά την αξιολόγηση της ακμής και των ουλών καθώς και της αιτίας που επιμένει, δρομολογείται η καταπολέμηση, η οποία μπορεί να γίνει με laser ή με μικροεπεμβατική δερματολογία.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την αφαίρεση ουλών με λέιζερ;

Για την αποκατάσταση ουλών ακμής, η συσκευή Laser που χρησιμοποιούμε είναι ακριβής, ευέλικτη και απελευθερώνει το μέγιστο επίπεδο ενέργειας, το οποίο είναι ασφαλές για την επιδερμίδα σας. Φτάνει μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, διεγείροντας τους ιστούς και τους μηχανισμούς ανάπλασης. Η ενέργεια που παράγεται προσφέρει σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το αποτέλεσμα είναι οι ουλές ακμής να αντιμετωπίζονται με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Είναι φυσικό μετά την αφαίρεση ουλών με laser να κοκκινίσει η περιοχή και να υπάρχει ελαφρύ κάψιμο, το οποίο θα υποχωρήσει γρήγορα. Το δέρμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ανανεώνεται θεαματικά και η επιδερμίδα φαίνεται λεία, απαλή και υγιής.

Ποιο το κόστος – τιμή της θεραπείας;

Για το ακριβές κόστος της αντιμετώπισης των ουλών ακμής με laser και με άλλες μεθόδους, θα πρέπει να προηγηθεί ένα ραντεβού με τους ειδικούς του Medical Anti Aging Center, προκειμένου να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός συνεδριών και η μέθοδος αντιμετώπισης.