Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

Η έγκυρη διάγνωση ασθενειών και διαταραχών του οργανισμού, αποτελεί από τα βασικότερα σημεία στη θεραπεία τους. Η επιστήμη κατευθύνεται και ταυτόχρονο εξελίσσεται προς την κατεύθυνση αυτή. Οι ειδικοί των Medical Anti-Aging Centers διαθέτουν ένα από τα πιο σύγχρονο εργαλεία διάγνωσης, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αμερική. Με την εξέταση Skin Scan ο ειδικός μπορεί να εντοπίσει διαταραχές στην έκκριση κολλαγόνου, της ελαστικότητας, της λιπαρότητας και της υδάτωσης του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, ελέγχει: τα επίπεδα υγρασίας, την ελαστικότητα και τη λιπαρότητα του δέρματος. Επιπρόσθετα, ελέγχει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα των ματιών καθώς και την γενικότερη λειτουργία των κυττάρων του ματιού. Τέλος, δίνει πληροφορίες για την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού από διάφορους ιστούς όπως για παράδειγμα, τα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά, το νευρικό και μυϊκό ιστό.

Περιγραφή παραμέτρων

Δείκτης ελευθέρων ριζών δέρματος

Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν ενώσεις, που προκαλούν μεγάλη καταστροφή στο ανθρώπινο σώμα. Αυτές οι ενώσεις παράγονται κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων οξείδωσης που πραγματοποιούνται στο σώμα. Παράγονται διαρκώς και συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος. Επιπρόσθετα, καταστρέφουν τις σωματικές πρωτεΐνες, το DNA των κυττάρων και σχετίζονται με την καταστροφή των κυττάρων καθώς και με ορισμένους τύπου καρκίνου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το δέρμα παρουσιάζεται ξηρό, ταλαιπωρημένο και με ρυτίδες.

Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μια από τις τυχερές!

Δείκτης Κολλαγόνου Δέρματος

Το κολλαγόνο είναι ένα βιολογικό και πολυμερές συστατικό του οργανισμού. Διαδραματίζει ένα συνδετικό ρόλο μεταξύ των ιστών. Αποτελεί ένα από τα πιο ραγδαία εξελισσόμενα συστατικά στη βιομηχανία της βιοτεχνολογίας με τεράστια ζήτηση παγκοσμίως. Εντοπίζεται σε τομείς όπως τη βιοιατρική, την κοσμετολογία, την έρευνα και τη βιομηχανία τροφίμων, ενώ πρόσφατα εισάγεται και στο πεδίο της περιποίησης του δέρματος. Το κολλαγόνο είναι από τις πιο άφθονες πρωτεΐνες του ανθρώπινου οργανισμού, κατέχει το 25-33 % της συνολικής πρωτεΐνης σώματος και το 6 % του συνολικού σωματικού βάρους. Εντοπίζεται σε πάρα πολλούς ιστούς και όργανα όπως το δέρμα, τα οστά, τους χόνδρους και συμβάλλει στο να διατηρηθεί η δομή και η λειτουργία του δέρματος, των οργάνων και των ιστών. Επιπλέον, αποτελεί σημαντικό συστατικό για την αποκατάσταση τραυματισμένων ιστών. Στο πρόσωπο η έλλειψη κολλαγόνου συνδέεται με ρυτίδες.

Δείκτης Λιπαρότητας Δέρματος

Λιπαρό δέρμα: οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν ουσίες με τις οποίες το δέρμα παρουσιάζει μια λαμπερή αίσθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δέρμα είναι ένας ιστός με λεπτούς πόρους και μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν ακμή και σπυράκια. Η καθημερινή φροντίδα του δέρματος ελέγχει την έκκριση ουσιών που οδηγούν στην καθαρότητα και την αποτροπή εμφάνισης ακμής και ρυτίδων. Η εβδομαδιαία χρήση ειδικών προϊόντων δέρματος βοηθούν στην καλύτερη περιποίηση, απολέπιση και το βαθύ του καθαρισμό. Αντηλιακά προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκοπό την αποφυγή ρυτίδων.

Δείκτης Άμυνας Δέρματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού θα πρέπει να βελτιωθεί με σκοπό να βελτιωθεί και η άμυνα του δέρματος, που θα εμποδίσει τη διείσδυση μικροοργανισμών, όπως ιοί, βακτήρια και μύκητες, καθώς και την αποφυγή αλλεργιών.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Τα άτομα θα πρέπει να καταναλώνουν μανιτάρια, σκουρόχρωμα λαχανικά (μωβ λάχανο, γλυκοπατάτα κ.α.) και φρούτα, τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο όπως είναι το συκώτι και τα θαλασσινά. Ο ψευδάργυρος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και κατ’ επέκταση το δέρμα.
  2. Τα άτομα θα πρέπει να έχουν ήπια ή μέτρια φυσική δραστηριότητα, να ξεκουράζονται επαρκώς και η ώρα κατάκλισης τους να είναι νωρίς το βράδυ.
  3. Τα άτομα θα πρέπει να διατηρούν μία καλή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Δείκτης Υδάτωσης Δέρματος

Το ξηρό δέρμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των γυναικών. Μία πρόσφατη μελέτη υπέδειξε ότι οι γυναίκες αναφέρουν προβλήματα σχετικά με την ξηρότητα του δέρματος κατά 60% περισσότερο συγκριτικά με προβλήματα που αφορούν τις ρυτίδες. Το 70% αυτών υποστηρίζει ότι το δέρμα τους είναι ξηρό το χειμώνα, αλλά μόλις το 40% έχουν ξηρό δέρμα.

Οι λόγοι που ευθύνονται για το ξηρό δέρμα είναι οι ακόλουθοι:

  1. Ηλικία

Η ικανότητα του δέρματος να διατηρήσει ικανοποιητικά επίπεδα υδάτωσης παρουσιάζει μία φθίνουσα πορεία με την πάροδο των ετών.

  1. Ανεπαρκής έκκριση σμήγματος

Σε φυσιολογικές συνθήκες το δέρμα παράγει την κατάλληλη ποσότητα σμήγματος που επιτρέπει την ενυδάτωση του δέρματος. Αν μειωθεί η έκκριση του σμήγματος, τότε το δέρμα εμφανίζεται ξηρό.

  1. Θερμοκρασία

Η έκκριση σμήγματος το χειμώνα μειώνεται και σε συνδυασμό με πολύ ξηρό αέρα δημιουργείται ένα δέρμα τραχύ και ξηρό.

  1. Έλλειψη Ύπνου

Ο ελλιπής ύπνος σε συνδυασμό με την κόπωση οδηγούν σε μη ικανοποιητική αιματική κυκλοφορία και σε μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ξηρούς δέρματος.

  1. Απώλεια βάρους

Η γρήγορη και μεγάλη απώλεια βάρους συμβάλλει στην ξηρότητα του δέρματος. Σε καταστάσεις όπου δεν παρέχονται επαρκή θρεπτικά συστατικά, τότε αυτό εμφανίζεται ξηρό.

  1. Άλλοι λόγοι

Αυξημένη θερμοκρασία περιβάλλοντος, μπάνιο με πολύ ζεστό νερό, σκληρά σαπούνια και αφρόλουτρα και ενδοκρινικές αλλαγές συμβάλλουν στη ξηρότητα του δέρματος.

Απώλεια Υγρασίας Δέρματος

Η κερατίνη του δέρματος χρειάζεται μόλις 10% – 30% υγρασία για να διατηρήσει την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο αέρας γίνεται ξηρός και η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη κάτι που προκαλεί τη μειωμένη έκκριση των σμηγματογόνων αδένων και συντελεί στην αφυδάτωση του δέρματος.

Δείκτης Ευρυαγγείας – Τελαγγειεκτασίας Δέρματος

Η τελαγγειεκτασία είναι μία διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται στο πρόσωπο, την κοιλιά και τους γλουτούς και εμφανίζεται ως ωχρές ή γραμμικές κόκκινες ρίγες. Παρατηρούνται διαφορετικοί βαθμοί ερεθισμού σε κάθε άτομο.

Δείκτης Ελαστικότητας Δέρματος

Η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί την κεράτωση του δέρματος με συνέπεια το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και να πραγματοποιείται πρόωρη γήρανση. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς επιτρέπει την αποκατάσταση των βλαβών του δέρματος. Τα άτομα πρέπει να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα υγρών, μιας και το 72% των ιστών αποτελούνται από νερό, ενώ το 58-67% του συνολικού βάρους ενός ατόμου αποτελείται από νερό. Το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε μειωμένη έκκριση των σμηγματογόνων αδένων κάτι που συμβάλει στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος. Συνεπώς, τα άτομα συνίσταται να καταναλώνουν τουλάχιστον 1500ml νερού ημερησίως.

Δείκτης Μελανίνης Δέρματος

Η μελανίνη εντοπίζεται ευρέως στο δέρμα, στους βλεννογόνους, στον αμφιβληστροειδή, στη χοληδόχο κύστη και στις ωοθήκες. Η μελανίνη συντίθενται στα μελανοκύτταρα, που βρίσκονται στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας και στις ρίζες των μαλλιών. Η ανθρώπινη επιδερμίδα περιέχει δύο δισεκατομμύρια μελανοκύτταρα βάρους ενός γραμμαρίου. Τα μελανοκύτταρα μπορούν να παράγουν και να εκκρίνουν μελανίνη. Ωστόσο, η βιοσύνθεση της μελανίνης είναι μία σύνθετη διαδικασία και επιδρά στο χρώμα του δέρματος. Διαταραχή στην παραγωγή και μεταφορά μελανίνης μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος.

Δείκτης Κερατώδους Δέρματος

Το δέρμα διαχωρίζεται στην επιδερμίδα, στο χόριο και στον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα του δέρματος διακρίνεται κατά σειρά στη βασική ή μητρική στιβάδα, στην ακανθωτή στιβάδα, στην κοκκώδη στιβάδα και στην κεράτινη στοιβάδα. Τα κύτταρα του δέρματος κατά τη διαδικασία της γήρανσης εκφυλίζονται από το εξωτερικό προς το εσωτερικό της επιδερμίδας, δηλαδή από τη βασική στιβάδα, προς την κεράτινη στιβάδα. Ο κύκλος σχηματισμού της στοιβάδας του δέρματος είναι περίπου ένας μήνας.

Σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια εκδηλώνονται από τα χαμηλά βλέφαρα, τον υποδόριο ιστό, τους μύες, της χαλάρωσης του κογχικού διαφράγματος και το σχηματισμό του θύλακα που προεξέχει.

Κολλαγόνο Ματιού και Σχηματισμός Ρυτίδων

Το κύριο συστατικό των ινών του κολλαγόνου, είναι το κολλαγόνο, ένας συνδετικός ιστός. Οι ίνες κολλαγόνου και οι ελαστικές ίνες διατάσσονται και σχηματίζουν τόσο τη σκληρότητα όσο και την ελαστικότητα των οργάνων προσδίδοντας σταθερό σχήμα και θέση σε αυτά.

Μαύροι Κύκλοι

Τα αίτια των μαύρων κύκλων είναι τα ακόλουθα: αργή ώρα κατάκλισης, συναισθηματική φόρτιση, κόπωση των ματιών, γήρανση, χαμηλή ροή αίματος, έλλειψη οξυγόνου στα ερυθροκύτταρα του αίματος και χρόνια υποξία.

Λεμφική Απόφραξη

Η λεμφική απόφραξη διακρίνεται στην πρωτογενή (αγνώστου αιτίας) και δευτερογενή που περιλαμβάνει τη φλεγμονή, τον καρκίνο, το τραύμα και τη θεραπεία με ακτινοβολία.

Χαλάρωση Ματιού

Λόγω του εκφυλισμού των ινών με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Απώλεια του υποδόριου λίπους και χαλάρωση του δέρματος προκαλούν απώλεια της υποστήριξης του ματιού.

Οίδημα

Η ελαττωματική κυκλοφορία του αίματος και η κατακράτηση υγρών στα τριχοειδή αγγεία προκαλεί πρήξιμο, οίδημα των ματιών.

Δραστηριότητα Των Κυττάρων Του Ματιού

Η δραστηριότητα των κυττάρων είναι μία φυσιολογική κατάσταση. Κατά τη μείωση της θερμοκρασίας μειώνεται ο μεταβολισμός των κυττάρων, ενώ η παρατεταμένη πτώση της προκαλεί το θάνατο των κυττάρων. Ταυτόχρονα, και η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρικό θάνατο.

Οπτική Κόπωση

Η οπτική κόπωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εργασία και τη μελέτη. Η πάθηση αυτή περιλαμβάνει: εργασία στον υπολογιστή, ανεπαρκή φωτισμό κατά την εργασία, μυωπία, υπερμετρωπία. Συμπτώματά της είναι: θολή όραση, ζάλη, αδυναμία διαβάσματος, ναυτία και εμετός.

Ανάλυση ματιών – Περιγραφή παραμέτρων

Ανάλυση Κολλαγόνου – Περιγραφή παραμέτρων

Μάτια

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει ξηρά μάτια, κόπωση, αυθόρμητα δάκρυα, θολό κερατοειδή και να οδηγήσει σε καταρράκτη και άλλες ασθένειες των ματιών.

Δόντια

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει απώλεια ασβεστίου, φθορά των δοντιών, ουλίτιδα απώλεια δοντιών και πόνο.

Μαλλιά και Δέρμα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει ξηρότητα των μαλλιών, σπάσιμο, απώλεια μαλλιών, φαλάκρα, αυξημένη πιτυρίδα, χαλαρό δέρμα, μάγουλα και πηγούνι. Η ρήξη των ινών κολλαγόνου, αυξάνει τις ρυτίδες. Ο σχηματισμός του σαγονιού και το περίγραμμα του αυτιού δεν είναι σαφής. Επιπρόσθετα, παρατηρείται ξηρό, ευαίσθητο δέρμα.

Ενδοκρινικό σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει αμηνόρροια, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, πρόωρη έναρξη της εμμηνόπαυσης, δυσπλασία, του μαστού, υπερπλασία του μαστού, καρκίνο του μαστού. Η ανδρική ανικανότητα και η πρόωρη εκσπερμάτιση δεν έχουν τεκμηριωθεί πλήρως.

Κυκλοφορικό σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει ελαστικότητα του αγγειακού τοιχώματος , να επηρεάσει τη σταθερότητα της πίεσης του αίματος, να δημιουργήσει λιπώδες ήπαρ και υψηλή χοληστερόλη στο αίμα. Επιπρόσθετα ευθύνεται για αργή κυκλοφορία του αίματος, χαμηλό μεταβολισμό, αυξημένη ευαισθησία σε καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά νοσήματα καθώς και σε απώλεια μνήμης, ζάλη, λήθη, και αϋπνία.

Πεπτικό σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει αποτοξίνωση του ήπατος, πέτρες στη χολή, κακή απορρόφηση και έκκριση ουσιών, διαβήτη, αδύναμη αιμοποιητική λειτουργία και κακοήθη αναιμία.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει αργή λεμφική κυκλοφορία η οποία οδηγεί σε μειωμένη άμυνα και εύκολη μόλυνση, πόνους στους μυς, αδυναμία και άλλα συμπτώματα.

Σύστημα Κίνησης

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει  πόνο στις αρθρώσεις, μειωμένη ευελιξία των οστών και των αρθρώσεων, δυσκαμψία των αρθρώσεων, υπερπλασία των οστών, ρευματισμούς, γενικευμένη μυϊκή ατροφία, παραμόρφωση οστών, κρύα χέρια και πόδια, μούδιασμα των άκρων, αργή επούλωση των οστών, απώλεια ασβεστίου, απώλεια του κολλαγόνου των συνδέσμων, ισχία χαλαρά και παραμόρφωση των οστών

Μυϊκός Ιστός

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει αύξηση της λιπώδους μάζας, σκλήρυνση των μυών, του τραχήλου της μήτρας, σπονδύλωση, πόνο στην πλάτη, μούδιασμα ώμου, συσσώρευση γαλακτικού οξέος στο νευρικό σύστημα, κακή μυϊκή σύσπαση, απώλεια μυϊκής δύναμη και μειωμένος μυϊκός τόνος.

Μεταβολισμός Λίπους

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει μείωση του μεταβολισμού, συσσώρευση λίπους, εύκολη κόπωση, αυξημένη συχνότητα σακχαρώδη διαβήτη, υψηλή πίεση αίματος και ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Αποτοξίνωση και μεταβολισμός

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει ευαισθησία σε συσσώρευση τοξινών στο σώμα, τραχύ δέρμα, δυσκοιλιότητα, παχυσαρκία, μεταβολικές διαταραχές, διαταραχές νεφρού και σπλήνας νεφρίτιδα, νεφρική ανεπάρκεια, ερυθρότητα του δέρματος, φαγούρα δέρματος, πόνος, ακμή, σήψη, διάφορες δερματικές παθήσεις, πνευματική εξασθένηση και καρκίνο του δέρματος.

Αναπαραγωγικό Σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει πτώση της μήτρας, ακράτεια ούρων, ατροφία ωοθηκών, χαμηλή ανοσία αναπαραγωγικού συστήματος, κολπική χαλάρωση, ξηρότητα, υπογονιμότητα, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, ανδρική ανικανότητα, ραγάδες, μειωμένη συσταλτικότητα των μυών του πρωκτού, πόνος κατά την αφόδευση και αιμορροΐδες.

Νευρικό Σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει απώλεια μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης, αϋπνία, άγχος, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα, νεύρα.

Σκελετικό Σύστημα

Η έλλειψη κολλαγόνου πιθανόν να προκαλέσει μειωμένη οστική πυκνότητα, και μια τεράστια απώλεια ασβεστίου από τα οστά και τις αρθρώσεις, ατροφία των μυών, καρκίνο των οστών και παράλυση ποδιών, μειωμένη ευελιξία ποδιών, οστεοπόρωση εύκολα κατάγματα  οστών και εύθραυστα οστά.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ