Η λεμφική κυκλοφορία είναι η διαδικασία με την οποία το λεμφικό σύστημα κυκλοφορεί ένα διαφανές υγρό που ονομάζεται λέμφος σε όλο το σώμα. Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων (λεμφαγγείων) που σκοπό έχει να μεταφέρει απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων πίσω στο φλεβικό σύστημα. Στο δίκτυο αυτό σε συγκεκριμένα σημεία περιβάλλονται αδένες που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το υγρό αυτό. Οι τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης έχουν σκοπό να βοηθήσουν το υγιές λεμφικό σύστημα να μεταφέρει περισσότερο φορτίο.

Το σύνολο της σωστής λεμφικής λειτουργίας βοηθά στην θρέψη γιατί μεταφέρει το λίπος από το λεπτό έντερο στο ήπαρ για επεξεργασία, συμβάλλει σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού, απομακρύνει άχρηστα κύτταρα από τον μεσοκυττάριο χώρο, καθαρίζει τα κύτταρα του σώματός μας κα μεταφέρει τα κυτταρικά λήμματα μακριά. Το λεμφικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού γι’ αυτό και οι θεραπείες λεμφικής αποσυμφόρησης είναι σπουδαίας σημασίας σε όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που αφορούν την μείωση του σωματικού βάρους.

Με τις διάφορες τεχνικές λεμφικής αποσυμφόρησης που επιλέγονται ανά περίπτωση και μέγεθος προβλήματος ελέγχεται το σωματικό βάρος, επιταχύνεται ο μεταβολισμός και καταπολεμάται η χαλάρωση.

Βασικά οφέλη & πλεονεκτήματα

• Ολικό αδυνάτισμα
• Αντιμετώπιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού
• Ολοκληρωμένη τοπική λιπόλυση
• Τόνωση της επιδερμίδας

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Τι είναι η λέμφος;

Λέμφο ονομάζουμε ένα μεσοκυττάριο υγρό του ανθρώπινου σώματος, το αμέσως επόμενο σημαντικό υγρό, μετά το αίμα. Μαζί με άλλα αγγεία και αδένες και όργανα αποτελούν το λεμφικό σύστημα. Ο ρόλος της λέμφου έγκειται στην μεταφορά λιπών από τα τοιχώματα του εντέρου, εμποδίζοντας στις άχρηστες ουσίες να διοχετευτούν στο αίμα. Επειδή η λέμφος κινείται αποκλειστικά από την ενέργεια των μυών και δεν συνδυάζεται με κάποιο ζωτικό όργανο του σώματος που βοηθάει στην κυκλοφορία της, είναι εύκολο να εμφανίζει διάφορες διαταραχές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό, το λίπος, την πεσμένη άμυνα του οργανισμού κ.α.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των τεχνικών της λεμφικής αποσυμφόρησης;

Τα διάφορα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται προσφέρουν εν των βάθει μαλάξεις, απομακρύνοντας τις τοξίνες και ελαττώνοντας την κατακράτηση υγρών. Σημαντικό πλεονέκτημα στις θεραπείες λεμφικής αποσυμφόρησης είναι η απομάκρυνση του οιδήματος σε οποιαδήποτε σημείο του σώματος και παράλληλα η ανακούφιση των κάτω άκρων από το πρήξιμο. Έπειτα επέρχεται αποκατάσταση στον τόνο των μυών, αυξάνοντας τις καύσεις. Τέλος, καταπολεμώνται σε μεγάλο βαθμό η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για να επιλέξει κάποιος τις τεχνικές λεμφικής αποσυμφόρησης;

Κακή ποιότητα επιδερμίδας, κατακράτηση υγρών, βελτίωση ουλών, στρες, κόπωση, χαμηλό ανοσοποιητικό, κακή διατροφή, χρόνιες φλεγμονές, μυϊκοί πόνοι κ.ά.

Πως λειτουργεί το λεμφικό μασάζ;

Το λεμφικό μασάζ ασκεί πίεση σε όλο το σώμα από την κορφή ως τα νύχια, εστιάζοντας σε καίρια σημεία που στηρίζουν το σώμα, όπως είναι η περιοχή των γλουτών. Στα σημεία εκείνα η λέμφος έχει συσσωρευτεί, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αποκατάσταση για την εύρυθμη λειτουργία της. Άμεση συνέπεια, είναι η εύκολη απώλεια βάρους και η σταθεροποίηση των κιλών.

Γιατί είναι σημαντική η υγεία του λεμφικού συστήματος;

Ένα καλό λεμφικό σύστημα βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού και παράγει αντισώματα. Επίσης εμπλέκεται δραστικά στην μάχη ενάντια στις λοιμώξεις, αφού μέσω της παραγωγής αντισωμάτων εμπλουτίζεται η λέμφος.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ