Η αυτόλογη μεταμόσχευση αυξητικών παραγόντων είναι ιατρική πράξη που εφαρμόζεται από την δερματολογία και την ιατρική αισθητική με σκοπό την αντιγήρανση.

Η μέθοδος PRP βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά από αιμοληψία από περιφερική φλέβα σε ποσότητα ίση με αυτή μιας γενικής εξέτασης αίματος. Το αίμα φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Ένα μέρος από αυτό το υλικό, το οποίο δεν περιέχει ερυθρά αιμοσφαίρια, χρησιμοποιείται ως υλικό έγχυσης.

Το πλάσμα απελευθερώνει αυξητικούς παράγοντες και ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση και την παραγωγή κολλαγόνου. Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα ώριμα κύτταρα με σκοπό την γρήγορη ανταπόκριση του δέρματος για την αποκατάσταση των ιστών από οποιαδήποτε βλάβη.

Επίσης το πλάσμα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (αμινοξέα, λιπίδια, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κλπ) που είναι απαραίτητα για τη θρέψη και ανάπτυξη των ιστών.

Τα αποτελέσματα αφορούν:

  • Ενεργοποίηση και επιτάχυνση της φυσιολογικής διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων του ίδιου του οργανισμού.
  • Ως βιολογικές διεργασίες αποκλείουν τη χρήση «ξένου» υλικού και η εφαρμογή τους είναι απολύτως ασφαλής.
  • Δεν τίθεται θέμα απόρριψης του υλικού που χρησιμοποιείται, διότι αυτό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.
  • Τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά ορατά σε 30 μέρες μέχρι 6 μήνες από την έγχυση.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ